Challenge Hurricane

Hurricane serie
in het kort
uitgebreidere beschrijving
uitvoering, techniek en eigen aanpassingen
rijgedrag en wind
veiligheid en verlichting
klimmen
onderhoud
statistiek
geveerde voorvork
links naar anderenZoek op deze site naar:
faq
Kijk ook op de ligfietsplaza

Vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje aan Kees.
ga naar huispagina
Ga naar Mijn Quest 119 pagina met weblog
ga naar overig fietsen
ga naar fietskarren
Deze pagina is onderdeel van de Rondneuzen en Doorklikken groep.
(c) 2001-2005 K.F. van Malssen

Disclaimer

Bezoekers:

Challenge Hurricane '98

Sinds 17 juni 1998 heb ik mijn Hurry. Op deze pagina's wil ik mijn ervaringen met anderen delen. Vanaf het moment dat ik erop wegfietste heb ik het gevoel gehad een wild paard te berijden: vurig en gretig en niet altijd even gemakkelijk in de hand te houden (in positieve zin dan). Hij duikt de bochten in, nodigt door zijn snelheid en comfort uit tot lekker hard en heel veel kilometers fietsen. Klik op de links hiernaast voor meer details op verschillende onderdelen. Voor vragen en/of opmerkingen stuur een mailtje!
De hurricane is er in een serie, een sport en een luxe uitvoering. Mijn hurricane serie is uitgevoerd met Magura remmen, 20 inch wielen, spatborden, klapstuur, bagagedrager, vering en kuipstoel. Hij is met zijn 18 kg de zwaarste van de hurricane's, maar daardoor zeer solide.
De hurricane is een comfortabele fiets met een fenomenale wegligging! Goed afgesteld bijt de hurricane zich in de bochten. Je houdt heel veel weg over als je nog gewend was aan je racefiets! De hurricane heeft van nature een licht nerveus stuurgedrag, maar je went eraan en er is wat aan te doen. Zie hiervoor ook wind en rijgedrag.
De vering/demping is instelbaar. Strak afgesteld fietst het lekkerste als je flink door wilt kunnen rijden op klinkers. Slapper afgesteld kun je een beetje het gevoel krijgen dat de fiets gaat deinen.
De houding op de hurricane heeft, zoals bijna elke ligfiets een groot veiligheidsvoordeel: je voeten steken vooruit om, mocht het nodig zijn, een eerste klap op te vangen. Ze zijn daarvoor veel geschikter dan je hoofd! Tel daarbij een laag zwaartepunt en uitstekende remmen en je hebt een zeer veilige fiets. Zie verder veiligheid.
Ook het comfort van de hurricane is goed. En als je geloof in eigen kunnen en vertrouwen in de fiets hebt, fiets je er zo op weg. De hurricane is een fijne fiets, waardevast (als je kijkt naar het aantal belangstellenden voor tweedehands hurricanes) waarmee je heel lang toe kunt. Als je het niet erg vindt om geregeld opmerkingen (meest positieve, enthousiaste) naar je hoofd geslingerd te krijgen, een ideale fiets.
Voor een uitgebreidere beschrijving en achtergronden, klik op de links hiernaast of ga eerst het uitgebreide stuk lezen.