Truffels

Receptuur Ingredienten

Breek de chocolade boven een pan in kleine stukjes. Voeg de slagroom toe en verwarm alles al roerend bij weinig hitte, tot de chocolade gesmolten is. Het geheel mag beslist niet koken!

Roer de eierdooiers een voor een door het chocolademengsel en neem de pan van de warmtebron. Blijf enkele minuten in de massa roeren tot deze is afgekoeld en voeg al roerend met een garde, vanillesuiker, rum of cognac en de blokjes koude boter toe.

Zet de chocolademassa minstens 2 uur in de koelkast zodat zij goed kan opstijven.

Schep met behulp van twee kleine lepels 'grillige' bergjes uit de chocolademassa en rol deze direct door het cacaopoeder. Laat de truffels in het cacaopoeder liggen tot het moment dat je ze wilt presenteren. De truffels zijn op een koele, droge plaats (niet in de koelkast) drie dagen houdbaar.

Ingredienten

Receptuur Recept
Overzicht recepten
Huis van Kees