Warme sneeuwbollen met een kruidige chocoladesaus

Receptuuringredienten

eiwitschuimeiwitschuim

Sneeuwbollen:Klop met de mixer in de hoogste stand de eiwitten in een met citroensap en lauw water ontvette glazen schaal wit en stijf. Voeg onder voortdurend kloppen, op de middelste stand, steeds 25 gram poedersuiker toe. Voeg het volgende gedeelte suiker pas toe als het vorige helemaal opgenomen is. Blijf ca. 5 minuten doorkloppen tot het eiwit in stijve pieken blijft staan. Breng de melk met de vanillesuiker in een brede pan aan de kook.
Neem de pan van het vuur. Knijp met een in heet water gedompelde ijsknijper van het eiwit een bolletje. Druk het eiwit in de knijper met de palm van de hand goed aan, strijk de onderkant glad af en knijp het bolletje in de warme melk. Maak de ijsknijper na ieder bolletje schoon en dompel hem daarna opnieuw in heet water. Ga op deze manier door tot de pan bijna vol is.
Zet de pan weer terug op de laagste stand van het vuur en laat de sneeuwbollen gaar worden. De melk mag beslist niet meer koken! Draai de bolletjes na drie minuten met een lepel voorzichtig om. Schep ze na 4 minuten met een schuimspaan uit de melk en leg de sneeuwbollen op een doek.

Chocoladesaus: Zeef de melk waarin de sneeuwbollen gaar zijn gemaakt en meet 400 ml af. Breng de melk aan de kook met het kaneelstokje, de kruidnagel en de vanillestokjes. Zet het vuur laag en laat alles in een gesloten pan 10 minuten zachtjes trekken.
Roer de eierdooiers en de koekkruiden door elkaar met een kwart van de warme melk, schenk het weer terug in de pan met melk en voeg de chocolade toe. Verwarm de saus onder voortdurend roeren op de laagste stand van het vuur, zodat de eierdooiers kunnen binden en de chocolade kan smelten. De saus mag beslist niet koken. Giet de saus door een zeef. In een warmwaterbad kan ze opnieuw worden verwarmd.

Presentatie: Schenk de warme saus in diepe bordjes, leg enkele sneeuwbollen in het midden en garneer het geheel met chocoladekrullen.

Eet smakelijk Ingredienten

Ingredienten voor 4-6 personen.

Recept
Overzicht recepten
Huis van Kees