Chocolade-munttaart

Receptuur ingredienten

Amandeldeeg: Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm met een doorsnede van 22-24 cm lichtjes in met boter. Vermeng de amandelen met de bloem en de suiker. Voeg de eieren toeen roer alles met een spatel goed dooreen. Verdeel het deegmengsel gelijkmatig in de springvorm en bak het in circa 30 minuten goudgeel en gaar in de voorverwarmde oven. Laat de taartbodem enkele minuten afkoelen, vewijder daarna de rand van de springvoerm en neem de gebakken bodem van het bakplaatje. Mocht de bodem te vast zitten, steek er dan een pannenkoekmes tussen en schuif dit er voorzichtig onderdoor.

Chocolade-muntbavarois: Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Voeg op het laatste moment, tijdens het kloppen, de creme de menthe of muntsiroop en het cacaopoeder toe.
Week de gelatine zoals staat aangegeven op blz 24. breng de melk aan de kook, neem de pan  van de warmtebron en schenk de melk al roerend bij de eierdooiers. Schenk het mengsel weer terug in de pan, voeg de gelatine toe en verwarm het geheel enkele minuten onder voortdurend roeren op de laagste stand van de warmtebron tot de dooiers gaan binden en de gelatine is opgelost. Het mag beslist niet meer koken daar de gelatine dan haar bindkracht verlisest en de ieerdooiers gaans tollen.
Neem de pand van de warmtebreon, voeg de stukjes chocolade toe en laat deze al roerend smelten. Zet de pan in een kom ijswater en roer het chocolademengsel koud en iets lobbig, net niet vloeibaar meer. Voeg de slagropom toe en meng alles met een spatel uchtig dooreen. Zet de springvorm weer in elkaar en bekleed de binnenkant met plastic folie, zodat u het taartje straks gemakkelijk uit de vorm kunt nemen.
Leg de gebakken bodem weer in de springvorm en uvl deze tot 2 cm onder de rand met de bavarois. Zet het taartje minstens 1 uur in de koelkast.

Muntgelei en afwerking: Gelei moet zacht zijn en als het ware op de tong smelten. Dit wordt bereikt door zorgvuldig de verhouding vloeistof en gelatine in het recept op te volgen.
Week de gelatine zoals op blz 24 staat aangegeven. 
Breng het water met de creme de menthe of muntsiroop en de suiker aan de kook en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van de warmtebron en voeg al roerend de gelatine toe tot deze is opgelost. Laat de gelei afkoelen, maar niet te koud worden, want ze moet vloeibaar blijven. Geit de gelai zodra de bavarois is opgesteven, tot aan de rand in de springvorm. Laat het taartje minstens 2 uur in de koelkast opstijven. Verwijder voorzichtig de springvorm en garneer het ta

Eet smakelijk

Ingredienten voor acht chocoladewafels

Recept
Overzicht recepten
Huis van Kees